به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با هشدار درباره پیک بهاری بیماری وبا (التور) و شرایط مساعد برای شیوع آن در خوزستان، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی تأکید کرد. وی توضیح داد: «با گرم شدن هوا، بیماریهای منتقله از آب و غذا مانند وبا افزایش مییابند و پیک اول بیماری وبا از اردیبهشت ماه شروع میشود. این بیماری در بهار و پاییز شایعتر است.»
شریفی عواملی مانند تردد زیاد مرزی خوزستان با کشورهای همسایه، خاک شور منطقه، رطوبت بالا و مشکلات زیرساختی نظیر دفع نامناسب فاضلاب و توزیع آب غیراستاندارد را از دلایل اصلی شیوع بیماریهای اسهالی در این فصل دانست. او افزود: «شکستگیهای لولههای توزیع آب و وجود جویهای روباز نیز میتوانند خطرات بیشتری برای سلامت عمومی ایجاد کنند.»
وی با اشاره به مداخلات موفق سال گذشته که منجر به عدم شیوع وبا در استان شد، اظهار داشت: «با همکاری بینبخشی و اقدامات پیشگیرانه، میتوان از بروز موارد جدید بیماری جلوگیری کرد. از جمله این اقدامات، آهکپاشی جویهای روباز، برخورد با فروشندگان دورهگرد مواد غذایی و تأمین آب آشامیدنی سالم است.»
شریفی همچنین بر اهمیت ارتقای سواد سلامت و خودمراقبتی تأکید کرد و گفت: «آموزشهای لازم به مردم و کارکنان ارائه خواهد شد تا آگاهی عمومی در خصوص نحوه پیشگیری از بیماریها افزایش یابد.»
وی در ادامه به اهمیت شستوشوی مداوم دستها اشاره کرد و افزود: «دستها باید به ویژه قبل از مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون شسته شوند. این اقدام ساده میتواند از آلوده شدن به بیماریهای عفونی جلوگیری کند.»
شریفی همچنین بر پرهیز از مصرف آب مشکوک یا آبهایی که منبع آن مشخص نیست، تأکید کرد و توصیه کرد: «آب باید ابتدا جوشانده و سپس مصرف شود. همچنین، میوهها و سبزیها باید به خوبی شسته، انگلزدایی و ضدعفونی شوند.»
او در پایان بر لزوم تهیه منابع غذایی سالم و بهداشتی از فروشگاههای معتبر و پرهیز از خرید از دستفروشان و دورهگردها تأکید کرد و گفت: «با رعایت این نکات ساده، میتوان از شیوع وبا و دیگر بیماریهای ناشی از آلودگیهای آب و غذا جلوگیری کرد.»
نظر شما